ћирилица   latinica

Odgovor Narodne skupštine Republike Srbije o sastanku Odbora za rješavanje stambenog pitanja prognanih Srba iz Hrvatske i Federacije BiH i Miodraga Linte🎯

Narodna skupština Republike Srbije, u svom odgovoru humanitarnoj organizaciji Una Serbica, na pismo od 22.03.2022. obavestila nas je da navedeni sastanak između Odbora za rješavanje stambenih pitanja prognanih Srba iz Hrvatske i BiH i Miodraga Linte, NIJE ODRŽAN U ORGANIZACIJI Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, kao ni u organizaciji predsednika tog Odbora, ni Miodraga Linte kao člana tog Odbora, i da nema beleške (zapisnika) sa tog sastanka.


Iz ovoga, jasno proizlazi da je sastanak bio organizovan po privatnom osnovu, bez zvaničnog poziva Narodne skupštine RS, Odbora za dijasporu, predsednika Odbora za dijasporu, ni člana tog Odbora, pa iz tog razloga, ne postoji nikakva beleška (zapisnik) o bilo kakvom sastanku. Članovi Odbora za rješavanje stambenih pitanja prognanih Srba iz Hrvatske i BiH, primljeni su u privatnu posetu Miodragu Linti. S obzirom da je sedište Odbora za rešavanje stambenog pitanja proteranih Srba iz Hrvatske i BiH na istoj adresi, kao i udruženje Saveza Srba iz regiona, Miodraga Linte, postavlja se logično pitanje zašto je privatni sastanak zakazan u Narodnoj skupštini RS?


Takođe vas obaveštavamo da nam navedeni Odbor, do danas nije odgovorio na otvoreno pismo Una Serbice, koje je poslato na njihovu adresu. Ovim putem, ih još jednom pozivamo, da odgovore na pitanja koja smo im uputili, a posebno o načinu na koji koriste prikupljene podatke o izbeglim i prognanim.


Una Serbica vas obaveštava, da ćemo i dalje insistirati na dobijanju ovih odgovora. Javnost u radu je zakonska i moralna obaveza svih Udruženja.

odgovor skupstine

UPUTSTVO ZA UPLATE

Primalac

Humanitarna organizacija Una Serbica
Nehruova 105
11070 Novi Beograd

Dinarski račun:
205-0000000404710-10
Šifra plaćanja za gotovinu: 188
Za plaćanje elektronski preko računa: 288
Šifra plaćanja za pravna lica: 287

Devizni račun: 0070800054417
IBAN RS35205007080005441725
BIC/SWIFT KOBBRSBGXXX
Uplatu možete izvršiti i skeniranjem IPS QR koda mobilnom aplikacijom vaše banke (ukoliko podržava). Potrebno je samo uneti željeni iznos donacije i izvršiti plaćanje.

Donirajte putem PayPal-a

za nerezidente Republike Srbije

Unesite željeni iznos donacije u evrima

footer logo unaserbica

Kontakt

office@unaserbica.org

Radno vreme

Ponedeljak - Petak: 10:00 - 16:00