ћирилица   latinica

KNJIGE ZA HUMANOST

Sav prihod od prodaje knjiga uglednih srpskih autora biće uplaćen u humanitarne svrhe
Zbogom Banijo moja

Zbogom Banijo moja

Autor:
Stevo Metikoš
Cena
150,00 RSD
Dostupnost:
Nema na zalihi (0)
Broj artikla:
0057

Ukoliko se nalazite izvan Srbije, a želite da poručite neku od knjiga, molimo Vas da pošaljete upit ili nam se javite na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Pošaljite upit

 

U ovom romanu glavni junak je osamdesetogodišnji Ićan. Nešto više od jedanaest dana putuje u izbjegličkoj koloni od svoje Banije do Srbije. Svaki dan prije nego usni u traktorskoj prikolici Ićan priča po jednu priču iz svog teškog života. Tek pošto se oslobodi jednog dijela živtnog bremena, uspijeva da se na momenat primiri i zaspi.

Kad Ićan završi svoju priču, njegov nemir se pretače u njegovog sina koji vozi traktor, a koji na sve, što se zbivalo i što se zbiva, gleda iz svog ugla.

Ovdje je neviđeni egzodus srpskog naroda prikazan i perspektive običnog čovjeka, seljaka Ićana. On je rođen u vrijeme Prvog svjetskog rata, preživio neviđen strahote Drugog, pobjegavši sa stratišta, a ovo zadnje zlo (građanski rat u Hrvatskoj) ga zatiče u dubokoj starosti i prije smrti ga odvaja od rodnog praga, što je teže i od same smrti.

Stevo Metikoš je rođen 1954. godine u Glini. Završio je gimnaziju u Glini i Filozofski fakultet u Zagrebu. Radio je u OŠ "Bratstvo-jedinstvo" Vrnograc, opština Velika Kladuša kao nastavnik srpskog jezika i književnosti, zatim u OŠ "Crvarevac" ista opština, pa u SOUR MK  "Željezara Sisak" u RZ Razvoj kadrova, informiranja i koordinacije na poslovima organizatora obrazovanja, programera i projektanta.

Od 1991-1995 radi u Gimnaziji i Srednoj školi u Petrinji kao profesor srpskog jezika i književnosti.

Bio je dopisnik Nove riječi. Trenutno živi u Donjem Milanovcu i radi u Tehničkoj školi Majdanpek, gde predaje srpski jezik i književnost. 

Do sada je objavio zbirku pesama "Bagrić na pruzi", zbirku pripovedaka "Moram ti ovo ispričati", roman "Zbogom, Banijo moja" i zbirku pesama "Ne znam šta ću".

Powered by Phoca Cart
 • KAKO PORUČITI

  Princip poručivanja je isti kao i u svakoj internet prodavnici.

  1. Kada izaberete i ubacite u korpu knjige koje Vas interesuju klikom na link Pogledajte korpu - naplata doći ćete na kasu gde ćete imati pregled svih knjiga koje ste odabrali.

  2. Sledeći korak je popunjavanje podataka za obračun i isporuku. Molimo Vas da unesete tačne podatke. Mi poštujemo Vašu privatnost i ni na koji način nećemo koristiti ostavljene podatke osim za slanje poručenih knjiga.Slanje je zbog poštanskih troškova ograničeno samo na Srbiju. Ukoliko ste i zainteresovani za neku knjigu, a ne boravite u Srbiji možete nam se obratiti na email office@unaserbica.org ili preko forme za upit koja se nalazi pored svake knjige.

  3. Sledeći korak je odabir načina slanja porudžbine. Trenutno je moguće samo slanje preporučenom pošiljkom putem Pošte Srbije. Nakon slanja pošiljke dobićete obaveštenje sa brojem porudžbine koju možete pratiti na sajtu Pošte.

  4. Sledeća opcija je potvrda izbora plaćanja. Jedini način plaćanja je uplatom na račun naše organizacije. Nakon proverene uplate poslaćemo Vam izabrane knjige.

  5. U sledećem koraku možete da napišete napomenu ukoliko je imate, označite polje Sigurnosna provera * kao i da li se slažete sa uslovima korišćenja. Zadnji korak je potvrđivanje porudžbine klikom na istoimeno dugme.

  Bićete preusmereni na stranu sa podacima za uplatu, a na ostavljeni email dobićete te iste podatke kao i račun u PDF formatu.

  Mi Vam šaljemo porudžbinu u najkraćem mogućem roku od potvrde Vaše uplate, a novac koristimo za ostvarenje našeg humanitarnog cilja.

  Novac od prodatih knjiga biće prikazan u finansijskom izveštaju organizacije za svaki mesec.

Korpa