Izaberite vaš jezik

ћирилица   latinica

KNJIGE ZA HUMANOST

Sav prihod od donacija za knjige uglednih srpskih autora biće uplaćen u humanitarne svrhe
Srpski identitet

Srpski identitet

Autor:
Slobodan Reljić
Iznos
500,00 RSD
Dostupnost:
Na stanju (2)
Broj artikla:
0059

Ukoliko se nalazite izvan Srbije, a želite da poručite neku od knjiga, molimo Vas da nam se javite na email Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. 

 

Zbornik „Srpski identitetski kriterijumi u procesu globalizacije“ predstavlja skup radova sa okruglog stola održanog 23.6.2018. u Vukovoj zadužbini u Beogradu, na kojem su učešće uzeli naši brojni intelektualci i uvaženi pripadnici srpske akademske zajednice: akademik Matija Bećković, akadamik Ljubodrag Dimić, prof. dr Milo Lompar, prof. dr Milimir Mučibabić, prof. dr Miloš Kovačević, prof. dr Bogoljub Šijaković, prof. dr Slobodan Antonić, prof. dr Miloš Ković i mnogi drugi. Naučni skup je organizovan sa namerom, nakon silnih iskušenja pred koja nas je stavio prošli vek i ostavljenih bolnih tragova u kolektivnoj svesti nacije, da se razmotri „srpsko pitanje“, koje, posebno u današnjem svetu kao neveselom mestu za ljude dostojne sudbine, prevazilazi granice same Srbije i srpstva – ono se odnosi i na narode sa kojima živimo izmešani, te na susedne narode i države, utičući na međunarodni poredak, interese velikih sila na Balkanu i šire. Ovo i danas otvoreno pitanje proizvodi posledice koje je teško sagledati i regulisati, pa bi sada valjalo krenuti od temelja – od izrade pravnog poretka i institucija, jačanje privrede, vojske i prosvete, podizanje standarda građana – a sve to u demokratskoj klimi i parlamentarnom poretku kao poželjnoj formi kritičkog preispitivanja i sagledavanja naše autoritarne prošlosti. U želji da barem naznačimo neka od ovih pitanja, stavljamo ovaj zbornik u štampu, a javnosti na uvid dajemo njegove rezultate.

Profesor doktor Slobodan Reljić (1954,Teslić) diplomirao je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu (1978), a magistrirao na Odeljenju za sociologiju Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu (2010) sa temom Četvrti stub demokratije – politikološko-sociološki aspekt. Bio je glavni urednik NIN-a u periodu između 2002. i 2009. godine, učestvovao je na stručnim i naučnim skupovima o ulozi medija u savremenom društvu i objavio više priloga u tematskim zbornicima o položaju medija. Završio je specijalistički kurs Mediji i demokratija, na američkom Djuk univerzitetu, Daram, Severna Karolina (2000). 2010. godine, profesor dr Slobodan Reljić odbranio je doktorsku disertaciju pod naslovom Promena karaktera medija u savremenom kapitalizmu: uzroci, akteri i posledice. Do sada, objavio je tri knjige: Odumiranje slobodnih medijaKriza medija i mediji krize i Mediji i Treći svetski rat – smatrajte se mobilisanim.
 
Powered by Phoca Cart
1. Kada izaberete i ubacite u korpu knjige koje Vas interesuju klikom na link Pogledajte korpu doći ćete na kasu gde ćete imati pregled svih knjiga koje ste odabrali.

2. Sledeći korak je popunjavanje podataka za obračun i isporuku. Molimo Vas da unesete tačne podatke. Mi poštujemo Vašu privatnost i ni na koji način nećemo koristiti ostavljene podatke osim za slanje poručenih knjiga.Slanje je zbog poštanskih troškova ograničeno samo na Srbiju. Ukoliko ste i zainteresovani za neku knjigu, a ne boravite u Srbiji možete nam se obratiti na email office@unaserbica.org ili preko forme za upit koja se nalazi pored svake knjige.

3. Sledeći korak je odabir načina slanja porudžbine. Trenutno je moguće samo slanje preporučenom pošiljkom putem Pošte Srbije. Nakon slanja pošiljke dobićete obaveštenje sa brojem porudžbine koju možete pratiti na sajtu Pošte.

4. Sledeća opcija je potvrda načina novčanog doniranja. Jedini način novčane donacije je uplatom na račun naše organizacije. Nakon proverene uplate poslaćemo Vam izabrane knjige.

5. U sledećem koraku možete da napišete napomenu ukoliko je imate, označite polje Sigurnosna provera * kao i da li se slažete sa uslovima korišćenja.

Zadnji korak je potvrđivanje porudžbine klikom na istoimeno dugme. Bićete preusmereni na stranu sa podacima za način uplate donacije, a na ostavljeni email dobićete te iste podatke kao i potvrdu o novčanoj donaciji u PDF formatu.

Mi Vam šaljemo porudžbinu u najkraćem mogućem roku od potvrde Vaše uplate, a novac koristimo za ostvarenje našeg humanitarnog cilja.

Novac od donacija za knjige u akciji "Knjige za humanost" biće prikazan u finansijskom izveštaju organizacije za svaki mesec.
Korpa je prazna