Izaberite vaš jezik

ћирилица   latinica

KNJIGE ZA HUMANOST

Sav prihod od donacija za knjige uglednih srpskih autora biće uplaćen u humanitarne svrhe

Rat na Baniji

Autor:
Slobodan Tarbuk
Iznos
500,00 RSD
NAPOMENA: Zbog velikog interesovanja za knjigu "Rat na Baniji", primerci knjiga za koje sada možete izvršiti donaciju bili su sa posvetom autora, a zbog opravdanih razloga knjige nisu preuzete. Ta posveta je uklonjena korektorom, a ostatak knjige je netaknut. Ukoliko Vam taj detalj ne smeta, nastavite sa procesom rezervacije knjige. U znak izvinjenja autor se lično potpisao. Hvala na razumevanju.
Dostupnost:
Nema na stanju (0)
Broj artikla:
0022

Ukoliko se nalazite izvan Srbije, a želite da poručite neku od knjiga, molimo Vas da nam se javite na email Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. 

 

Autor knjige „Rat na Baniji 1991-1995“ SLOBODAN TARBUK je rekao da knjigu posvećuje svojim saborcima, koji su dali živote u odbrani voljene Banije i Republike Srpske Krajine, preživelim borcima 39. Banijskog korpusa Srpske Vojske Krajine, koji, kao ni on, kako je rekao, nisu znali da su, pre nego što su uzeli oružje u ruke, bili otpisani. Naglasio je da knjigu posvećuje deci Banije, posebno siročadi, kao i invalidima, koji, kako je rekao, prose po raskršćima Srbije, te da je ovo njegov skroman, ali iskren, doprinos težnji da se sačuva deo istine.

Dodao je da kod pisanja knjige nije imao nameru da Baniju posmatra izdvojeno, u odnosu na RSK, već njen sastavni deo, ali s obzirom na obim materijala i pristup u sagledavanju težine zločina prema srpskom narodu sa prostora RSK, bazirao se na teritoriju Banije na kojoj je bio i svedok stradanja srpskog naroda. Na kraju, zahvalio se svima onima koji su mu pomogli da knjiga ugleda svetlost dana i dodao: „Želim da to bude samo jedna, početna karika u lancu sagledavanja onoga što se dešavalo od 1991 do 1995. I dalje na prostoru čitave Krajine“.

Slobodan Tarbuk (Balinac, 1946) bio je ratni oficir, komandanat 39. banijskog korpusa Srpske vojske Krajine.

General-major Slobodan Tarbuk rođen je 27. januara 1946. godine u selu Balinac, opština Glina, Banija. Završio je Vojnu akademiju 1968. godine, kurs osposobljavanja oficira bezbednosti 1977. godine, Komandno-štabnu akademiju 1981. godine i Školu nacionalne odbrane 1994. godine. U toku profesionalne karijere u JNA i Srpskoj vojsci Krajne obavlljao je sledeće dužnosti: komandir čete, načelnik bezbednosti u komandi za razvoj 7. pešadijske divizije, načelnik bezbednosti 6. pešadijske proleterske divizije, načelnik štaba 16. partizanske brigade, pomoćnik načelnika bezbednosti 5. vojne oblasti, komandant 622. motorizovane brigade, pomoćnik načelnika III Uprave GŠ Vojsci Jugoslavije za vojno-teritorialne organe, pomoćnik komandanta kragujevačkog korpusa za informisanje i komandant 39. banijskog korpusa Srpske vojske Krajine.

Na vlastiti zahtev penzionisan 16. maja 1996. godine.

 
Powered by Phoca Cart
1. Kada izaberete i ubacite u korpu knjige koje Vas interesuju klikom na link Pogledajte korpu doći ćete na kasu gde ćete imati pregled svih knjiga koje ste odabrali.

2. Sledeći korak je popunjavanje podataka za obračun i isporuku. Molimo Vas da unesete tačne podatke. Mi poštujemo Vašu privatnost i ni na koji način nećemo koristiti ostavljene podatke osim za slanje poručenih knjiga.Slanje je zbog poštanskih troškova ograničeno samo na Srbiju. Ukoliko ste i zainteresovani za neku knjigu, a ne boravite u Srbiji možete nam se obratiti na email office@unaserbica.org ili preko forme za upit koja se nalazi pored svake knjige.

3. Sledeći korak je odabir načina slanja porudžbine. Trenutno je moguće samo slanje preporučenom pošiljkom putem Pošte Srbije. Nakon slanja pošiljke dobićete obaveštenje sa brojem porudžbine koju možete pratiti na sajtu Pošte.

4. Sledeća opcija je potvrda načina novčanog doniranja. Jedini način novčane donacije je uplatom na račun naše organizacije. Nakon proverene uplate poslaćemo Vam izabrane knjige.

5. U sledećem koraku možete da napišete napomenu ukoliko je imate, označite polje Sigurnosna provera * kao i da li se slažete sa uslovima korišćenja.

Zadnji korak je potvrđivanje porudžbine klikom na istoimeno dugme. Bićete preusmereni na stranu sa podacima za način uplate donacije, a na ostavljeni email dobićete te iste podatke kao i potvrdu o novčanoj donaciji u PDF formatu.

Mi Vam šaljemo porudžbinu u najkraćem mogućem roku od potvrde Vaše uplate, a novac koristimo za ostvarenje našeg humanitarnog cilja.

Novac od donacija za knjige u akciji "Knjige za humanost" biće prikazan u finansijskom izveštaju organizacije za svaki mesec.
Korpa je prazna