ћирилица   latinica

KNJIGE ZA HUMANOST

Sav prihod od prodaje knjiga uglednih srpskih autora biće uplaćen u humanitarne svrhe
Put bez putokaza

Put bez putokaza

Autor:
Milan Pađen
Cena
150,00 RSD
Dostupnost:
Na stanju (5)
Broj artikla:
0012

Ukoliko se nalazite izvan Srbije, a želite da poručite neku od knjiga, molimo Vas da pošaljete upit ili nam se javite na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Pošaljite upit

 

Svedenog iskaza, u dragoceno škrtoj pozlati pesničkog govora, pesnik cedi svaki stih iz suve drenovine vremena dajući mu epitafnu snagu. ''Da sve ne nestane kao listak na vetru ''(Milan Nenadić), pesnik ostavlјa životni trag u knjizi proceđenih pesama, koja je svedočanstvo ne samo opšte već i intimne drame bića u katastrofi s kraja dvadesetog veka. Pađenova poezija pokazuje da katastrofa nije zasnovana samo na aspektu nesreće, gubitka i poraza, već da poseduje i aspekt promene ka preporodu, pobedi, slobodi i vaskrsnuću. Ovaj pesnik spaja arkadijske slike rodnog kraja sa atmosferom ''beogradskog pasijansa'', ne zaboravlјajući ni čuvenog zemlјaka sa Banije, pesnika-zenitistu Branislava Ve Polјanskog. U simbiozi prohujalog i sadašnjeg, množe se slike i zvuci svakodnevice, prizori ''pčelinjeg i bumbarovog leta'', i u činiji vode slika ''potoplјenog vilinog konjica''. Filigranski svetlucave kratke strofe predstavlјaju nezavisne pesničke bisere u ogrlicama probdevenih pesama. Milan Pađen napisao je knjigu koja se ističe autentičnim ritmom slobodnog stiha i lirskoga daha, u nepotkuplјivom zaveštanju bića – da ga je za život odabrala poezija.

Milan Pađen je rođen 1950. godine u Majskim Poljanama kod Gline.

Objavio je knjige pesama: Rano pobratimstvo (1981, sa Bogdanom Arnautovićem), Ipak postojiš (1984), Velika igra (1989), Vučiji zov (1990), Široko kolo (1994), Pečat (1997), Nigdje nikog nema (1998, poema), Oglašeni (2000) Imati pa nemati (2003).

Uvršten je u Antologiju srpskog pesništva - Nebojše Devetaka (Srpsko kulturno društvo "Prosveta" Zagreb, 2002).

Član je UKS.

Živi u Batajnici

Powered by Phoca Cart
 • KAKO PORUČITI

  Princip poručivanja je isti kao i u svakoj internet prodavnici.

  1. Kada izaberete i ubacite u korpu knjige koje Vas interesuju klikom na link Pogledajte korpu - naplata doći ćete na kasu gde ćete imati pregled svih knjiga koje ste odabrali.

  2. Sledeći korak je popunjavanje podataka za obračun i isporuku. Molimo Vas da unesete tačne podatke. Mi poštujemo Vašu privatnost i ni na koji način nećemo koristiti ostavljene podatke osim za slanje poručenih knjiga.Slanje je zbog poštanskih troškova ograničeno samo na Srbiju. Ukoliko ste i zainteresovani za neku knjigu, a ne boravite u Srbiji možete nam se obratiti na email office@unaserbica.org ili preko forme za upit koja se nalazi pored svake knjige.

  3. Sledeći korak je odabir načina slanja porudžbine. Trenutno je moguće samo slanje preporučenom pošiljkom putem Pošte Srbije. Nakon slanja pošiljke dobićete obaveštenje sa brojem porudžbine koju možete pratiti na sajtu Pošte.

  4. Sledeća opcija je potvrda izbora plaćanja. Jedini način plaćanja je uplatom na račun naše organizacije. Nakon proverene uplate poslaćemo Vam izabrane knjige.

  5. U sledećem koraku možete da napišete napomenu ukoliko je imate, označite polje Sigurnosna provera * kao i da li se slažete sa uslovima korišćenja. Zadnji korak je potvrđivanje porudžbine klikom na istoimeno dugme.

  Bićete preusmereni na stranu sa podacima za uplatu, a na ostavljeni email dobićete te iste podatke kao i račun u PDF formatu.

  Mi Vam šaljemo porudžbinu u najkraćem mogućem roku od potvrde Vaše uplate, a novac koristimo za ostvarenje našeg humanitarnog cilja.

  Novac od prodatih knjiga biće prikazan u finansijskom izveštaju organizacije za svaki mesec.

Korpa