Izaberite vaš jezik

ћирилица   latinica

KNJIGE ZA HUMANOST

Sav prihod od donacija za knjige uglednih srpskih autora biće uplaćen u humanitarne svrhe
Od roba do građanina

Od roba do građanina

Autor:
Stevan Gajić
Iznos
500,00 RSD
Dostupnost:
Nema na stanju (0)
Broj artikla:
0061

Ukoliko se nalazite izvan Srbije, a želite da poručite neku od knjiga, molimo Vas da nam se javite na email Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. 

 

U ovoj intrigantnoj knjizi Stevana Gajića saznajte:

  • Da li je ropstvo ikada prestajalo ili je samo promenilo oblik?
  • Preti li Americi novi građanski rat?
  • Amerika „podeljena kuća“ – od Linkolna do Trampa
  • Okultni koreni Novog sveta
  • „Manifest kiborga“ i poslednji čovek
  • Od Nove Atlantide Frensisa Bejkona do ideologije američke izuzetnosti
  • U kakvoj su vezi afroamerički i ruski mislioci?


Knjiga Od roba do građanina: borba Afroamerikanaca za priznanje čovečnosti nastajala je godinama. Po rečima autora, „ideja za pisanje ove knjige začeta je 2005. godine“ kada je Stevan Gajić kao student boravio na Departmanu političkih nauka Univerziteta u Viskonsinu. Ovoj temi autor je posvetio diplomski rad na FPN-u u Beogradu, master rad na Centralnoevropskom univerzitetu u Budimpešti, „i, konačno, doktorski rad na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu“.
Dr Stevan (Vladimira) Gajić, rođen 1984. godine u Beogradu. Od 2012. radi u Institutu za evropske studije u Beogradu, trenutno u statusu naučnog saradnika. Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu diplomirao je 2008. godine.

Tokom osnovnih studija, školsku 2004–2005. godinu proveo je na studentskoj razmeni na Univerzitetu u Viskonsinu – Ou Kler (University of Wisconsin – Eau Claire). Na Univerzitetskom kolegijumu u Londonu (University College London) 2009. godine završio je master studije, a drugi master stekao je na Srednjoevropskom univerzitetu (Central European University) u Budimpešti 2010. godine.

Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu doktorirao je 2016. godine sa tezom „Dva viđenja budućnosti Afroamerikanaca u SAD: Frederik Daglas i Vilijam De Bojs”.

Od 2019. kao profesor po pozivu predaje na Moskovskom državnom univerzitetu za međunarodne odnose (MGIMO), a držao je predavanja i na Moskovskom državnom univerzitetu „Lomonosov”.
 
Powered by Phoca Cart
1. Kada izaberete i ubacite u korpu knjige koje Vas interesuju klikom na link Pogledajte korpu doći ćete na kasu gde ćete imati pregled svih knjiga koje ste odabrali.

2. Sledeći korak je popunjavanje podataka za obračun i isporuku. Molimo Vas da unesete tačne podatke. Mi poštujemo Vašu privatnost i ni na koji način nećemo koristiti ostavljene podatke osim za slanje poručenih knjiga.Slanje je zbog poštanskih troškova ograničeno samo na Srbiju. Ukoliko ste i zainteresovani za neku knjigu, a ne boravite u Srbiji možete nam se obratiti na email office@unaserbica.org ili preko forme za upit koja se nalazi pored svake knjige.

3. Sledeći korak je odabir načina slanja porudžbine. Trenutno je moguće samo slanje preporučenom pošiljkom putem Pošte Srbije. Nakon slanja pošiljke dobićete obaveštenje sa brojem porudžbine koju možete pratiti na sajtu Pošte.

4. Sledeća opcija je potvrda načina novčanog doniranja. Jedini način novčane donacije je uplatom na račun naše organizacije. Nakon proverene uplate poslaćemo Vam izabrane knjige.

5. U sledećem koraku možete da napišete napomenu ukoliko je imate, označite polje Sigurnosna provera * kao i da li se slažete sa uslovima korišćenja.

Zadnji korak je potvrđivanje porudžbine klikom na istoimeno dugme. Bićete preusmereni na stranu sa podacima za način uplate donacije, a na ostavljeni email dobićete te iste podatke kao i potvrdu o novčanoj donaciji u PDF formatu.

Mi Vam šaljemo porudžbinu u najkraćem mogućem roku od potvrde Vaše uplate, a novac koristimo za ostvarenje našeg humanitarnog cilja.

Novac od donacija za knjige u akciji "Knjige za humanost" biće prikazan u finansijskom izveštaju organizacije za svaki mesec.
Korpa je prazna