ћирилица   latinica

KNJIGE ZA HUMANOST

Sav prihod od prodaje knjiga uglednih srpskih autora biće uplaćen u humanitarne svrhe
Niko nema svoje otadžbine

Niko nema svoje otadžbine

Autor:
Miloš Bajić
Cena
300,00 RSD
Dostupnost:
Na stanju (4)
Broj artikla:
0008

Ukoliko se nalazite izvan Srbije, a želite da poručite neku od knjiga, molimo Vas da pošaljete upit ili nam se javite na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Pošaljite upit

 

Posle knjige o stradanju banijskih Srba u logoru Mauthauzen, u Drugom svetskom ratu, i knjige pesama „Krst i pet kamenova“, u kojoj je poslednji ciklus posvećen takođe stradalnicima u istom nacističkom logoru, Miloš Bajić javlja se novom knjigom poezije. I takođe na stradalništvo asocirajućeg naslova – „Niko nema svoje otadžbine“. Poezijom nove zbirke Bajić nastavlja odnosno nadovezuje centralnu nit vodilju što mu se provlači kroz celi njegov pesnički opus. I s daljim pletenjem i tkanjem te niti, on je i proširuje, učvršćuje. Uokolo nje uporno je tragao za onim česticama reči i stihova, za tananim bojama slika kakve možda nismo uspeli otkriti u prethodnim njegovim knjigama. I sad ih je, te čestice, uspešno ugrađivao i ugradio u pesme ove, najnovije zbirke.

Bajić je 62 pesme ove knjige veoma pažljivo, s poštovanjem tematskog i poetskog njenog toka, podelio u četiri ciklusa: „U vijestima“, „Ljubav je došla u jesen“, „O nečemu sam želio da pišem“ i „U mjestima tame“.

Miloš Bajić je rođen 1947. u Velikoj Gradusi, na Baniji. Poeziju je objavljivao u listovima i časopisima. Zastupljen je u više antologija poezije i književnih pregleda Srba iz Hrvatske. Dobio je i nekoliko nagrada za poeziju. Objavio je knjige pesama: Otetom zavičaju (1992), Iz vode i kamena (1993), Dalje od daljina (1994), Beskraju dodana godina (1996), Prebivališta (1998), Govor planine (2000), Šumski se nadvio hlad (2001), Izabrane pjesme (2002), Prije spavanja (2005), S jabukom u ruci (2006), Po poleglim travama (2008), Učitelj polazi na put (2009), Prije mraka (2011), Navikavanje na samoću (2014), Kroz jutro probuđeno (2016), Sa zvonima ispod neba (2017) i druge.

Powered by Phoca Cart
 • KAKO PORUČITI

  Princip poručivanja je isti kao i u svakoj internet prodavnici.

  1. Kada izaberete i ubacite u korpu knjige koje Vas interesuju klikom na link Pogledajte korpu - naplata doći ćete na kasu gde ćete imati pregled svih knjiga koje ste odabrali.

  2. Sledeći korak je popunjavanje podataka za obračun i isporuku. Molimo Vas da unesete tačne podatke. Mi poštujemo Vašu privatnost i ni na koji način nećemo koristiti ostavljene podatke osim za slanje poručenih knjiga.Slanje je zbog poštanskih troškova ograničeno samo na Srbiju. Ukoliko ste i zainteresovani za neku knjigu, a ne boravite u Srbiji možete nam se obratiti na email office@unaserbica.org ili preko forme za upit koja se nalazi pored svake knjige.

  3. Sledeći korak je odabir načina slanja porudžbine. Trenutno je moguće samo slanje preporučenom pošiljkom putem Pošte Srbije. Nakon slanja pošiljke dobićete obaveštenje sa brojem porudžbine koju možete pratiti na sajtu Pošte.

  4. Sledeća opcija je potvrda izbora plaćanja. Jedini način plaćanja je uplatom na račun naše organizacije. Nakon proverene uplate poslaćemo Vam izabrane knjige.

  5. U sledećem koraku možete da napišete napomenu ukoliko je imate, označite polje Sigurnosna provera * kao i da li se slažete sa uslovima korišćenja. Zadnji korak je potvrđivanje porudžbine klikom na istoimeno dugme.

  Bićete preusmereni na stranu sa podacima za uplatu, a na ostavljeni email dobićete te iste podatke kao i račun u PDF formatu.

  Mi Vam šaljemo porudžbinu u najkraćem mogućem roku od potvrde Vaše uplate, a novac koristimo za ostvarenje našeg humanitarnog cilja.

  Novac od prodatih knjiga biće prikazan u finansijskom izveštaju organizacije za svaki mesec.

Korpa