Izaberite vaš jezik

ћирилица   latinica

KNJIGE ZA HUMANOST

Sav prihod od prodaje knjiga uglednih srpskih autora biće uplaćen u humanitarne svrhe
Leksikon Srba Banije

Leksikon Srba Banije

Autor:
Branko Krnjaić
Cena
500,00 RSD
Dostupnost:
Nema na zalihi (0)
Broj artikla:
0026

Ukoliko se nalazite izvan Srbije, a želite da poručite neku od knjiga, molimo Vas da nam se javite na email Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. 

 

Leksikon Srba Banije zamišljen je tako da na najprikladniji i najpregledniji način, sažetim sadržajem i jasnim stilom dade najvažnije podatke o ličnostima koje su svojim radom, delima i samim životom ostavile trajan, pamćenja vredan trag i zadužili pokolenja.

Leksikon obuhvata preko 1000 Banijaca koji su značajni za kulturu, umetnost, nauku, sport zatim tu je visoko sveštenstvo iz banijskog kraja, uspešni privrednici, vojskovođe, revolucionari itd.

KRNјAIĆ BRANKO (Kneževo, Beli Manastir, 25.10.1950.) Sin Đure i Ljubice. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Petrinji (1969.).

Studirao Fakultet političkih nauka u Zagrebu i Sarajevu i stekao zvanje dipl. politolog (1975.).

Radio u Republičkom sekretarijatu unutrašnjih poslova SR Hrvatske-Služba državne sigurnosti, zatim bio Rukovodilac Centra za informiranje SOUR Gavrilović Petrinja i glavni i odgovorni urednik lista Gavrilović, izvršni sekretar Predsjedništva OK SKH Petrinja i savjetnik u Štabu TO Petrinja.

Učesnik rata 1991.-1995. na komandnim dužnostima u Vojsci RSK.

U izbeglištvu radio u Srpskom demokratskom forumu i Službi za lјudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije.

Preko 40-et godina bavi se izučavanjem prošlosti, tradicije, jezka, kulture i ličnosti Banije o čemu je pisao u listovima i časopisima: Gavrilović, Odgovor, Veritas, Prosvjeta.

Objavio je knjige Petrinja i petrinjski kraj 1240-1800. (Prilog historiji Srba u Banskoj krajini) i Gubici stanovništva općine Petrinja u građanskom ratu 1991.-1995..

Jedan je od inicijatora osnivanja Zavičajnog udruženja Banijaca i član prvog Upravnog odbora (2007.).

U izbeglištvu živio u Beogradu, Valјevu, Palama i Ivanjici.

 
Powered by Phoca Cart
KAKO PORUČITI?
Princip poručivanja je isti kao i u svakoj internet prodavnici.

1. Kada izaberete i ubacite u korpu knjige koje Vas interesuju klikom na link Pogledajte korpu - naplata doći ćete na kasu gde ćete imati pregled svih knjiga koje ste odabrali.

2. Sledeći korak je popunjavanje podataka za obračun i isporuku. Molimo Vas da unesete tačne podatke. Mi poštujemo Vašu privatnost i ni na koji način nećemo koristiti ostavljene podatke osim za slanje poručenih knjiga.Slanje je zbog poštanskih troškova ograničeno samo na Srbiju. Ukoliko ste i zainteresovani za neku knjigu, a ne boravite u Srbiji možete nam se obratiti na email office@unaserbica.org ili preko forme za upit koja se nalazi pored svake knjige.

3. Sledeći korak je odabir načina slanja porudžbine. Trenutno je moguće samo slanje preporučenom pošiljkom putem Pošte Srbije. Nakon slanja pošiljke dobićete obaveštenje sa brojem porudžbine koju možete pratiti na sajtu Pošte.

4. Sledeća opcija je potvrda izbora plaćanja. Jedini način plaćanja je uplatom na račun naše organizacije. Nakon proverene uplate poslaćemo Vam izabrane knjige.

5. U sledećem koraku možete da napišete napomenu ukoliko je imate, označite polje Sigurnosna provera * kao i da li se slažete sa uslovima korišćenja. Zadnji korak je potvrđivanje porudžbine klikom na istoimeno dugme.

Bićete preusmereni na stranu sa podacima za uplatu, a na ostavljeni email dobićete te iste podatke kao i račun u PDF formatu.

Mi Vam šaljemo porudžbinu u najkraćem mogućem roku od potvrde Vaše uplate, a novac koristimo za ostvarenje našeg humanitarnog cilja.

Novac od prodatih knjiga biće prikazan u finansijskom izveštaju organizacije za svaki mesec.

footer logo unaserbica

Kontakt

office@unaserbica.org

Radno vreme

Ponedeljak - Petak: 10:00 - 16:00