ћирилица   latinica

KNJIGE ZA HUMANOST

Sav prihod od prodaje knjiga uglednih srpskih autora biće uplaćen u humanitarne svrhe
Krst i pet kamenova

Krst i pet kamenova

Autor:
Miloš Bajić
Cena
150,00 RSD
Dostupnost:
Na stanju (4)
Broj artikla:
0007

Ukoliko se nalazite izvan Srbije, a želite da poručite neku od knjiga, molimo Vas da pošaljete upit ili nam se javite na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Pošaljite upit

 

Krst i pet kamenova kao naslov ukoričio je u ovoj knjizi bogatu galeriju mitoloških i arhetipskih slika. Slika stvorenih jezikom iznenađujuće svežine, jezikom kome je izvorište kako u stvarnosnom, „službenom jeziku”, tako i u svetlosnim poljima narodnog, banijskog srpskog jezika, ijekavskog izgovora, kome je Bajić jedan od doslednih čuvara i pronosilaca „u dalje”. Kamen pripada, najranijoj civilizacijskoj i stvarnoj istoriji, kao i mitologiji. A i krst je znamen mnogo stariji od Hristovog krsta. Kamen je u mnogoboštvu i u paganskim vremenima bio mrtvima prvi nadgrobni spomen. I ne samo u dalekim vremenima, u Baniji ima dosta kamenih tragova, belega u kamenu. Mitologija, religija i posebno umetnost mnogo duguju kamenu, i krstu kao ishodištu postojanja čoveka s kamenom i krstom, razapetog na kamenoj steni Kavkaza kao Prometej i na krstu kao Hristos na brdu Golgoti, kao i pod kamenom, pod krstom kao mučenici u Bajićevom Mauthauzenu, zatim Jasenovcu, u Aušvicu… Kamen je život, a krst je vera u život.

Miloš Kordić.

Miloš Bajić je rođen 1947. u Velikoj Gradusi, na Baniji. Poeziju je objavljivao u listovima i časopisima. Zastupljen je u više antologija poezije i književnih pregleda Srba iz Hrvatske. Dobio je i nekoliko nagrada za poeziju. Objavio je knjige pesama: Otetom zavičaju (1992), Iz vode i kamena (1993), Dalje od daljina (1994), Beskraju dodana godina (1996), Prebivališta (1998), Govor planine (2000), Šumski se nadvio hlad (2001), Izabrane pjesme (2002), Prije spavanja (2005), S jabukom u ruci (2006), Po poleglim travama (2008), Učitelj polazi na put (2009), Prije mraka (2011), Navikavanje na samoću (2014), Kroz jutro probuđeno (2016), Sa zvonima ispod neba (2017) i druge.

Powered by Phoca Cart
 • KAKO PORUČITI

  Princip poručivanja je isti kao i u svakoj internet prodavnici.

  1. Kada izaberete i ubacite u korpu knjige koje Vas interesuju klikom na link Pogledajte korpu - naplata doći ćete na kasu gde ćete imati pregled svih knjiga koje ste odabrali.

  2. Sledeći korak je popunjavanje podataka za obračun i isporuku. Molimo Vas da unesete tačne podatke. Mi poštujemo Vašu privatnost i ni na koji način nećemo koristiti ostavljene podatke osim za slanje poručenih knjiga.Slanje je zbog poštanskih troškova ograničeno samo na Srbiju. Ukoliko ste i zainteresovani za neku knjigu, a ne boravite u Srbiji možete nam se obratiti na email office@unaserbica.org ili preko forme za upit koja se nalazi pored svake knjige.

  3. Sledeći korak je odabir načina slanja porudžbine. Trenutno je moguće samo slanje preporučenom pošiljkom putem Pošte Srbije. Nakon slanja pošiljke dobićete obaveštenje sa brojem porudžbine koju možete pratiti na sajtu Pošte.

  4. Sledeća opcija je potvrda izbora plaćanja. Jedini način plaćanja je uplatom na račun naše organizacije. Nakon proverene uplate poslaćemo Vam izabrane knjige.

  5. U sledećem koraku možete da napišete napomenu ukoliko je imate, označite polje Sigurnosna provera * kao i da li se slažete sa uslovima korišćenja. Zadnji korak je potvrđivanje porudžbine klikom na istoimeno dugme.

  Bićete preusmereni na stranu sa podacima za uplatu, a na ostavljeni email dobićete te iste podatke kao i račun u PDF formatu.

  Mi Vam šaljemo porudžbinu u najkraćem mogućem roku od potvrde Vaše uplate, a novac koristimo za ostvarenje našeg humanitarnog cilja.

  Novac od prodatih knjiga biće prikazan u finansijskom izveštaju organizacije za svaki mesec.

Korpa