Izaberite vaš jezik

ћирилица   latinica

KNJIGE ZA HUMANOST

Sav prihod od donacija za knjige uglednih srpskih autora biće uplaćen u humanitarne svrhe
Geopolitika postsovjetskog prostora

Geopolitika postsovjetskog prostora

Autor:
Dr Dragan Petrović
Iznos
300,00 RSD
Dostupnost:
Nema na stanju (0)
Broj artikla:
0045

Ukoliko se nalazite izvan Srbije, a želite da poručite neku od knjiga, molimo Vas da nam se javite na email Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. 

 

„Geopolitika postsovjetskog prostora“, je naučna monografija, koja predstavlja nastavak, ili dopunu knjige „Rusija na početku HH veka – geopolitička analiza“, autora dr Dragana Petrovića, naučnog saradnika Instituta za međunarodnu politiku i privredu iz Beograda, kome je u širem multidisciplinarnom opusu društvenih nauka, ovo trinaesta knjiga – naučna monografija.

Postsovjetski prostor pored Rusije, obuhvata još četrnaest zemalja, koje su (sem baltičkih) objedinjene u Zajednicu nezavisnih država. Na ovom prostranstvu dominira uticaj Rusije, koja u poslednjoj deceniji dok je predvodi Vladimir Putin, uspešno prevazilazi krizu u kojoj se našla tokom devedesetih godina.

Pored uticaja Rusije, na postsovjetskom prostoru se sučeljavaju i interesi drugih sila, od kojih su posebno istaknute SAD, potom Kina, Evropska unija (naročito Nemačka i Francuska).
U knjizi se posebna pažnja poklanja avgustovskom sukobu na Zakavkazju i situaciji u Ukrajini.

Dr Dragan Petrović (Beograd), diplomirao je na četiri fakulteta u okviru državnog univerziteta u Beogradu, i to: na Ekonomskom (1999), na Sociologiji (2000), na Istoriji (2000) i na Političkim naukama (2002).
Završio je Postdiplomske studije na Geografskom fakultetu u Beogradu, na odseku Ekonomska geografija; postdiplomske studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, odsek Međunarodni odnosi;Doktorirao 19.02.2007. na Prirodno matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Stalno je zaposlen u Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu, kao Viši naučni saradnik.

 
Powered by Phoca Cart
KAKO DONIRATI?
1. Kada izaberete i ubacite u korpu knjige koje Vas interesuju klikom na link Pogledajte korpu doći ćete na kasu gde ćete imati pregled svih knjiga koje ste odabrali.

2. Sledeći korak je popunjavanje podataka za obračun i isporuku. Molimo Vas da unesete tačne podatke. Mi poštujemo Vašu privatnost i ni na koji način nećemo koristiti ostavljene podatke osim za slanje poručenih knjiga.Slanje je zbog poštanskih troškova ograničeno samo na Srbiju. Ukoliko ste i zainteresovani za neku knjigu, a ne boravite u Srbiji možete nam se obratiti na email office@unaserbica.org ili preko forme za upit koja se nalazi pored svake knjige.

3. Sledeći korak je odabir načina slanja porudžbine. Trenutno je moguće samo slanje preporučenom pošiljkom putem Pošte Srbije. Nakon slanja pošiljke dobićete obaveštenje sa brojem porudžbine koju možete pratiti na sajtu Pošte.

4. Sledeća opcija je potvrda načina novčanog doniranja. Jedini način novčane donacije je uplatom na račun naše organizacije. Nakon proverene uplate poslaćemo Vam izabrane knjige.

5. U sledećem koraku možete da napišete napomenu ukoliko je imate, označite polje Sigurnosna provera * kao i da li se slažete sa uslovima korišćenja.

Zadnji korak je potvrđivanje porudžbine klikom na istoimeno dugme. Bićete preusmereni na stranu sa podacima za način uplate donacije, a na ostavljeni email dobićete te iste podatke kao i potvrdu o novčanoj donaciji u PDF formatu.

Mi Vam šaljemo porudžbinu u najkraćem mogućem roku od potvrde Vaše uplate, a novac koristimo za ostvarenje našeg humanitarnog cilja.

Novac od donacija za knjige u akciji "Knjige za humanost" biće prikazan u finansijskom izveštaju organizacije za svaki mesec.
Korpa je prazna

footer logo unaserbica

Kontakt

TELEFONOM OD 16 - 19 ČASOVA RADNIM DANIMA
064 5744270 Biljana
064 5744269 Jovana
office@unaserbica.org

Radno vreme

Ponedeljak - Petak: 10:00 - 16:00

Pretplatite se na naš bilten!

logo