Izaberite vaš jezik

ћирилица   latinica

KNJIGE ZA HUMANOST

Sav prihod od donacija za knjige uglednih srpskih autora biće uplaćen u humanitarne svrhe
Banijski rječnik

Banijski rječnik

Autor:
Đorđe Ličina
Iznos
800,00 RSD
Dostupnost:
Nema na stanju (0)
Broj artikla:
0063

Ukoliko se nalazite izvan Srbije, a želite da poručite neku od knjiga, molimo Vas da nam se javite na email Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. 

 

Malo poznate i nepoznate reči i izrazi, običaji i verovanja, neobični nadimci i druge zanimljivosti u starogovoru Srba sa Banije.

Izdavač: Zavičajno udruženje "Banija" Subotica

1082 strane tvrd povez
Đorđe Ličina, novinar i publicist, rođen je 1945. u Dragotini kod Gline, Banija. Od 1964. do danas objavio je - što pod svojim imenom, što pod pseudonimom - više od 20 knjiga različitog žanra, od čega i jednu zbirku poezije, dve knjige putopisa i dva romana za decu.

Četiri su mu knjige publicističko-romansijerske proze, po kojoj je podjednako hvaljen i osporavan, prevedene na slovenski jezik: ˝Špijuni su prešli granicu˝, ˝Tragom plave lisice˝, ˝Dvadeseti čovjek˝ i ˝Vodoravni rez˝. Prema priči ˝Špijunska veza˝ RTV Zagreb je 1980. snimila istoimeni televizijski film.

Za svoj novinarski i književni rad nekoliko je puta nagrađivan.

Proslavio se pisanjem kriminalističkih romana.
 
Powered by Phoca Cart
1. Kada izaberete i ubacite u korpu knjige koje Vas interesuju klikom na link Pogledajte korpu doći ćete na kasu gde ćete imati pregled svih knjiga koje ste odabrali.

2. Sledeći korak je popunjavanje podataka za obračun i isporuku. Molimo Vas da unesete tačne podatke. Mi poštujemo Vašu privatnost i ni na koji način nećemo koristiti ostavljene podatke osim za slanje poručenih knjiga.Slanje je zbog poštanskih troškova ograničeno samo na Srbiju. Ukoliko ste i zainteresovani za neku knjigu, a ne boravite u Srbiji možete nam se obratiti na email office@unaserbica.org ili preko forme za upit koja se nalazi pored svake knjige.

3. Sledeći korak je odabir načina slanja porudžbine. Trenutno je moguće samo slanje preporučenom pošiljkom putem Pošte Srbije. Nakon slanja pošiljke dobićete obaveštenje sa brojem porudžbine koju možete pratiti na sajtu Pošte.

4. Sledeća opcija je potvrda načina novčanog doniranja. Jedini način novčane donacije je uplatom na račun naše organizacije. Nakon proverene uplate poslaćemo Vam izabrane knjige.

5. U sledećem koraku možete da napišete napomenu ukoliko je imate, označite polje Sigurnosna provera * kao i da li se slažete sa uslovima korišćenja.

Zadnji korak je potvrđivanje porudžbine klikom na istoimeno dugme. Bićete preusmereni na stranu sa podacima za način uplate donacije, a na ostavljeni email dobićete te iste podatke kao i potvrdu o novčanoj donaciji u PDF formatu.

Mi Vam šaljemo porudžbinu u najkraćem mogućem roku od potvrde Vaše uplate, a novac koristimo za ostvarenje našeg humanitarnog cilja.

Novac od donacija za knjige u akciji "Knjige za humanost" biće prikazan u finansijskom izveštaju organizacije za svaki mesec.
Korpa je prazna