Izaberite vaš jezik

ћирилица   latinica

Još jedna akcija, UNA pomogla ženi palog borca

Una Serbica je organizacija posebno osetljiva na samohrane majke, decu i supruge palih boraca, koji su izgubili sve i postali izbeglice.

Sve nesreće rata, upoznali smo kroz Nadu Kovačević (1956) iz Nevesinja, danas iz Kraljeva. Suprugu, Milimira Kovačevića, palog borca Republike Srpske, odlikovanog ordenom zasluga za narod, od Boračke organizacije Nevesinja i predsednika Republike Srpske. Milimir je poginuo sa 33 godine, u borbama kod Podveležja, i iza sebe ostavio suprugu i tada, dvogodišnjeg sina.

1Nada, je sama izdržavala sebe i sina, dok je nije napustilo zdravlje usled nesreća i muka. Izbegla u Kraljevo, Nada je sina uspela da školuje do kraja osnovne škole, za dalje nije bilo novca. Nadino zdravlje je ozbiljno narušeno, boluje od štitne žlezde, operisala je katarakte oba oka, a od leta, pojavili su se i neurološki problemi pa lekari sumnjaju na multiplu sklerozu.

Bilo je potrebno uraditi analize, na preporuku lekara, a pošto Nada nije zdravstveno osigurana u Republici Srbiji, troškovi analiza su iznosili 30.000 dinara (MR endokraniuma sa angiografijom, MR vratne kičme).

Uz pomoć dobrih ljudi, velikog srca, Una Serbica je uspela da doniranim sredstvima u tu svrhu, pokrije kompletne lekarske analize. Ovim putem, zahvaljujemo se Sindikatu Elektrodistribucije Beograd, Masarikova 1-3, Beograd, na doniranim sredstvima i humanom lekarskom timu i osoblju, poliklinike MedSana, Jug Bogdanova 29, Kraljevo,  koji su donirali specijalističke preglede Nadi Kovačević.

Akciju je pomogla, Magnet Medic Sistem, Beogradska 53, Kraljevo.

Hvala još jednom našim donatorima, koji su nas uverili da solidarnost još uvek postoji i da su lekari pre svega humani ljudi.

Hvala, u Nadino ime i u ime organizacije.ZAHVALJUJEMO SE DONATORIMAAKCIJU POMOGLI